Verkkosivustojen suunnittelu ja toteuttaminen

Toteutamme verkkosivuston tarvittaessa alusta loppuun. Kartoitamme organisaatiosi tarpeet ja viestintään käytössä olevat resurssit, ja teemme sivuston niiden ehdoilla. Tavoitteena on sivusto, jonka päivittäminen ja ylläpito sujuu mahdollisimman helposti ja jota on vaivatonta käyttää kaikilla mahdollisilla laitteilla kännykästä pöytäkoneelle.

Tarpeen mukaan voimme myös tuottaa sisältöjä sivuille ja opettaa/ylläpitää kävijätilastojen seurantaa.

Tyypilliseen verkkosivustohankkeeseen kuuluu:

  • Konseptin laatiminen. Määritetään, mitä tarvetta sivusto palvelee ja mikä on sen kohderyhmä.
  • Sisällön suunnitteleminen. Päätetään, millainen sisältörakenne sivustolla on ja mitä olemassa olevaa sisältöä voidaan käyttää ja mitä uutta tuotetaan.
  • Käyttöliittymän ja ulkoasun suunnitteleminen. Suunnitellaan, millainen on sivuston responsiivinen rakenne ja navigointijärjestelmä ja millaisia ovat sen tärkeimmät sivunäkymät: etusivu, alasivu, header, footer, fontit, otsikoinnit ja sosiaalisen median kytkennät. Pohditaan myös värien ja kuvituksen välittämää viestiä.
  • Tekninen toteuttaminen ja testaaminen. Pystytetään julkaisujärjestelmä ja tuunataan se vastaamaan suunniteltua sisällöllistä ja teknistä rakennetta. Testataan järjestelmää erilaisilla selaimilla ja alustoilla, kuten kännykällä, tabletilla ja pöytäkoneella.
  • Sisällön tuottaminen ja julkaiseminen. Tuotetaan kuvituskuvat, tekstit, sisältökuvat ja mahdolliset videot ja infograafit. Tehdään sisällölle hakukoneoptimointi. Julkaistaan sivusto, ja päätetään ylläpidosta ja tilastojen seurannasta Google Analyticsin avulla.

Tarjoamme koko paketin avaimet käteen -ratkaisuna tai yksittäisinä osa-alueina.

Drupal

Toteutamme sivustot avoimen lähdekoodin Drupal-julkaisujärjestelmän uusimmalla versiolla. Drupal on yksi maailman käytetyimmistä julkaisujärjestelmistä. Kansainvälisiä käyttäjiä ovat muun muassa The Economist, Al Jazeera, Australian hallitus, Oxfordin yliopisto, Punainen Risti ja Oxfam. Suomalaisia käyttäjiä ovat esimerkiksi Yle, Sanoma, Suomi24, Helsingin yliopisto ja Kepa.